Особливості вибору люстри, призначеної для спальні: основні критерії

Висвітлення є невід’ємною складовою інтер’єру. При правильно сформованому освітленні, ми відчуваємо комфорт та затишок, особливо це стосується спальні. Щоб зробити її затишною, привабливою та естетичною, необхідно правильно зробити вибір люстри.

Особливостями її вибору є такі складові:

  1. Люстра в спальню підбирається з урахуванням висоти стелі.
  2. Велику роль грає стиль, в якому виконана спальня: класичний, сучасний чи східний. Перший варіант любить вироби з кришталевими крапельками чи кристалами, у яких грає світло. Сучасні моделі досить прості та нудні. У більшості випадків вони зливаються із загальним інтер’єром спальні. Люстри у східному стилі виготовляють із натуральних матеріалів: дерева, скла, текстилю. Вони можуть бути розфарбовані вручну.
  3. Вибір місця в спальні. Якщо спальня класична, місце освітлювального приладу в центрі, а якщо приміщення нестандартне, то кожну окрему зону необхідно підсвічувати за допомогою окремих світильників.

При виборі люстри для спальні слід пам’ятати, що сучасні варіанти освітлення припускають багатоступінчасту систему освітлення. Багато хто воліє як основний освітлювальний прилад використовувати світлодіодну стрічку, скрасив її невеликою кількістю додаткових світильників.

За якими критеріями здійснюється вибір люстри до спальні

Сучасна промисловість пропонує широкий асортимент освітлювальних приладів, призначених для встановлення в будь-якому приміщенні, включаючи спальні. Крім торгових точок, можна переглянути люстру на e27.com.ua і вибрати відповідний варіант.

Критерії вибору світильника для спальні такі:

  • вид люстри: стельова або підвісна. Перший варіант кріпиться під самою стелею, в безпосередній близькості до нього. Другий, тримається на гаку, але має довгий ланцюжок чи пружину. На цей критерій впливає висота стелі;
  • розмір освітлювального приладу. Вибираючи люстру, слід пам’ятати про пропорційність її з простором. Не слід у невелике приміщення вибирати занадто великий світильник, оскільки він, візуально, захаращує простір;
  • матеріал виготовлення. Якщо вам до душі щось вишукане, купуйте скляний чи кришталевий світильник. Доречними будуть дерев’яні чи металеві вироби, але їм потрібен відповідний інтер’єр.

Купуючи світильник для спальні, особисто переконайтеся в тому, що він не має видимих ​​дефектів або пошкоджень, а його кріплення та з’єднання надійні та міцні.