Ортопедичні матраци: переваги, види та вибір

Ортопедичний матрац – це важливо і потрібно. Але чому? Що такого особливого в ортопедичному матраці чому не можна обійтися звичайним?

Переваги

Ви повинні замовити матраци на https://lux-mebli.net/ua/g1052630-matratsi , якщо хочете добре висипатись. Якість сну дуже сильно залежить від матраца (на другому місці за впливом подушка), і тільки ортопедичний підтримує тіло досить добре. На такому матраці сон міцніший і якісніший. Іноді достатньо змінити матрац, щоб позбавитися безсоння та інших порушень сну.

Ортопедичний матрац необхідний, якщо є хвороби спини. Звичайний матрац тільки посилюватиме ситуацію, навіть завдаватиме біль. Тільки правильно підібраний ортопедичний здатний упоратися. Також він підійде для профілактики. У вас спадкова схильність до захворювань хребта та суглобів? Варто заздалегідь перелягти на ортопедичний матрац.

Види

Спробуйте подивитися матраци на https://lux-mebli.net/ua/g1149692-matratsi-divani . Ви побачите, що вони поділяються на два типи: пружинні та безпружинні. У перших усередині блоки незалежних пружин. Матраци із залежними пружинами також існують, але повноцінний ортопедичний ефект вони вже не в змозі надати. У безпружинних матраців замість пружинних блоків усередині однорідний наповнювач. Практично завжди і пружинні, і безпружинні багатошарові матраци: зроблені з декількох шарів матеріалів з різними властивостями.

Звичайні матеріали ортопедичних матраців:

  • піна з пам’яттю;
  • кокос;
  • латекс;
  • верблюжа шерсть;
  • бавовна;
  • повсть;
  • кінський волос;
  • пінополіуретан;
  • синтепон;
  • спанбонд;
  • етерлон.

Вибір

Щоб вибрати матраци на https://lux-mebli.net/ua/g11623728-bezpruzhinni-matratsi , треба підбирати його під конкретну людину. Найголовніший параметр – жорсткість. Чим старша людина, тим м’якше має бути матрац; найм’якіші вони для людей похилого віку. І навпаки: дітям до 3 років краще спати на твердому, дітям до 12 років — на твердих безпружинних матрацах.

Жорсткість також залежить від ваги. Худим людям потрібні матраци м’якші, повніші жорсткіше.

Товщина матраца залежить від віку. Товсті матраци краще залишити літнім. Дітям та підліткам підійде тонкий матрацик.

Структура матраца підбирається залежно від захворювання. Різні хвороби вимагають підтримки у різних місцях, універсального варіанта немає. Найкраще орієнтуватися на рекомендації лікаря. Універсальна порада – беріть матрац із зонуванням: він надає найкращу підтримку.

Якщо на одному ліжку сплять двоє з різними захворюваннями, вагою, віком, краще брати два різні матраци. У крайньому випадку вироби з незалежними пружинами типу «дует», вони призначені спеціально для пар з різницею у вазі.

Матрац не беруть без примірки. Полежіть на ньому (бажано після повного робочого дня), оцініть зручність. Після покупки поспіть пару ночей і прийміть остаточне рішення: повертати в магазин або залишити.