Основні відомості про особливості будівництва будинків за канадською технологією

Розвиток будівельних технологій спричинив появу каркасних будинків. Це легкі та швидкобудуюємі споруди, які можна використовувати для житла та інших потреб. Вони розраховані на клімат помірного пояса, здатні витримувати тривалі та холодні зими. Пропонується замовити будівництво на https://servus.ua/, обравши конкретний проект будівлі.

Особливості та переваги

СІП-панель є композитним блоком, де дві зовнішні частини є ОСП-плитами, між якими встановлений утеплювач. Самі дерев’яні елементи виходять за габарити утеплювача, що дозволяє їх з’єднувати між собою брусом або спеціальними модулями СІП меншого розміру. Панелі охоплюють опору з усіх боків та утворюють суцільну поверхню після монтажу.

Створюються панелі та блоки кріплення виробничим способом, вони точно підганяються за розміром та конфігурацією під проект будівлі, нумеруються відповідним чином, щоб нічого не наплутати при встановленні на місці. За своєю суттю монтаж нагадує збирання з деталей конструктора, де всі елементи підігнані заздалегідь.

За допомогою такої технології можна звести дачні будинки під ключ за кілька тижнів, встигнувши обжити будинки за один сезон.

Окрім швидкості та простоти будівництва, важливою перевагою є вартість будинків із СІП-панелей, вона нижча за більшість інших варіантів, включаючи інші каркасні будівлі.

Такі будинки можна використовувати для цілого року житла, адже їх розробили в Канаді, де зими бувають суворими та тривають по півроку.

Будівництво

Процес будівництва складається з наступних етапів:

  1. Вибирається рівний майданчик, визначаються його гідрогеологічні умови.
  2. Відповідно до аналізу підбирається тип фундаменту. Він зазвичай буває пальовим або стрічковим бетонним.
  3. Після створення основи проводиться його гідроізоляція, формується обв’язка з бруса і споруджується чорнова підлога.
  4. Далі в залежності від технології, що використовується, створюється каркас з бруса, який обшивається стінами з СІП-панелей, з них же створюються перекриття.
  5. Якщо застосовується метод з’єднання великих панелей аналогічними СІП-модулями, то збирання ведеться по ярусах, після їх завершення монтується перекриття.
  6. Завершується процес монтажем кроквяної системи та створенням покрівлі. Потрібно враховувати легкість споруди, низькі можливості панелей в порівнянні з цеглою, тому не варто використовувати черепицю або металеві листи для даху. Після зведення будівлі можна проводити внутрішнє та зовнішнє оздоблення, посилювати стіни та перекриття утеплювачем.