Чому варто замислитися про придбання нового ортопедичного матраца для ліжка

Комфортне спальне місце, яке забезпечує належний ортопедичний ефект, є однією з важливих станів здоров’я. Але як зрозуміти, що воно потребує змін і прийшов час придбати новий матрац на ліжко у Києві чи в тому населеному пункті, де ви мешкаєте? Пропонуємо ознайомитись з кількома вагомими ознаками того, що нинішній матрац вже непридатний до використання. Отже, почнемо.

Болі у грудному відділі або спині

Чи відчуваєте, що після пробудження регулярно болить спина чи шия? Це може свідчити про те, що матрац потребує заміни. Якщо ви використовуєте його досить довго, швидше за все, річ значно зносилася. Яким би якісним не був ортопедичний матрац, будь-яка річ схильна до природного зносу. Можливо, відбулися деформації, через які матрац вже не в змозі підтримувати ваш хребет у правильному положенні. В результаті м’язи перебувають у напрузі. Кісткова система, не отримуючи належної підтримки, теж починає деформуватися.

Раптова поява алергічної симптоматики

Якщо близько години після пробудження ви відчуваєте ознаки алергії у своїй дихальній системі, це свідчить про те, що спальне місце втратило свої показники гігієнічності. Хоча хороші матраци не схильні до того, щоб накопичувати в собі надлишок пилу, будь-який виріб з роками потроху приходить до стану зносу і втрачає початкові властивості тією мірою, якою вони були на момент придбання. Матрац – не виняток. Навіть якщо ви довгий час користувалися ортопедичним матрацом преміум-класу, немає нічого дивного в тому, що один «прекрасний» момент він почне явно демонструвати ознаки зношування – у тому числі й у гігієнічному аспекті.

Часте пробудження в нічний час

Якщо вночі ви часто прокидаєтеся, відчуваючи дискомфорт та оніміння окремих частин тіла, швидше за все, матрац треба міняти. Втрата пружності та провисання – причини, які досить поширені у появі таких проблем. Згодом кожен матрац потроху починає «здавати» у своїх показниках пружності та еластичності. Це свідчення того, що настав час задуматися про придбання нового.

Провали, нерівності та пружини, що випирають

Такі дефекти видно неозброєним оком. Вони належать до розряду механічних несправностей. Якщо бачите, що матрац деформований, настав час купувати новий.

Втома вранці

Як правило, втома з’являється тоді, коли тіло не може повноцінно розслабитись. Причина – неправильне становище хребта, що супроводжує нічний сон. У такому разі хребет підтримується м’язами, що перебувають у надмірній напрузі. Результат – перевтома та відсутність нормального релаксу. Вирішити таку проблему можна, якщо придбати матрац, який має ортопедичні властивості.

Випадкове спостереження, що сон у гостях на дивані виявився комфортнішим

Якщо залишившись на ночівлю у друзів, ви випадково помітили, що у них на дивані зручніше спати, ніж у вас вдома, це привід задуматися про трансформацію спального місця. Адже насправді досить рідко зустрічаються дивани, сон на яких комфортніший, ніж на ліжку з ортопедичним матрацом.

Збільшення вашої ваги

Якщо ви значно додали у власній вазі, є ймовірність того, що нинішній матрац не здатний нести таке навантаження. Зверніть увагу в технічній документації до виробу, скільки кілограмів може витримувати без втрати власних властивостей. Цілком можливо, що нинішній матрац вам досі підходить. Але якщо ні, варто придбати новий матрац, адже на старому почне з’являтися «ефект гамака», який свідчить про неможливість нормально підтримувати хребет.

Створення сім’ї

Поява нової родини – привід обладнати комфортне спальне місце. Це ж стосується народження малюка. Дитині часто доводиться спати з мамою, а для формування її хребта потрібен матрац певної жорсткості.

Такі причини для покупки нового якісного ортопедичного матраца. А здійснити її ви можете на сайті magdek.com.ua інтернет-магазина компанії «Магдек». Наші консультанти допоможуть підібрати таку модель матраца, яка буде відповідати вашим побажанням у рамках наявного бюджету.