Правила, основні особливості використання клею для паркету

У наш час використання паркетної дошки для оформлення підлоги – це потрібний варіант. Можна одержати гарну поверхню, яка стане фішкою інтер’єру. Але важливо правильно вибрати клей для паркету, адже він дозволить надійно зафіксувати дошки. Розглянемо особливості використання такого матеріалу докладніше.

Підготовка поверхні

Перед тим, як укладати паркет, підготуйте поверхню основи за всіма правилами. Вона має бути ідеально рівною і чистою, а також сухою. Позбавтеся всіх забруднень, пилу, олії. Завдяки цьому клейовий склад відмінно зчеплюватиметься з основою.

Правильне нанесення клею

Даний матеріал необхідно наносити рівномірним та акуратним шаром. На практиці використовується шпатель із зубцями. Якщо ви нанесете клейовий склад рівномірно, то надалі не з’являтимуться бульбашки, а також нерівності під дошками паркету. Варто дотримуватися інструкцій виробника за кількістю та способом нанесення клею, щоб отримати оптимальні результати.

Укладання паркету

Після нанесення клейового складу можете починати укладати паркетні дошки. Дуже добре притискайте їх до поверхні основи. На практиці використовуються такі інструменти, як киянка та молоток, щоб можна було якісно та правильно вирівняти дошки. Переконайтеся, що між елементами залишається зазор, щоб паркет розширювався від змін рівня вологості та різких змін температурного режиму без деформацій.

Особливості роботи з клеєм

З клейовими складами необхідно працювати в тих приміщеннях, які добре провітрюються. Завдяки цьому ви не вдихатимете шкідливі та небезпечні випаровування. Варто дотримуватися рекомендацій щодо температурного режиму та часу висихання клею, щоб досягти оптимальних результатів.

Завершення укладання

Коли всі дошки паркету будуть укладені, варто переконатися, що клейовий склад повністю висох і елементи максимально надійно зафіксовані. Проведіть фінальну перевірку якості укладання і переконайтеся, що можна користуватися паркетною підлогою за його прямим призначенням.

Дотримання інструкцій виробника

Важливо дотримуватись рекомендацій виробника клею для паркетної дошки. Завдяки цьому вам вдасться уникнути тих проблем, які стосуються процесу укладання та експлуатації покриття для підлоги. У разі виникнення питань варто звернутися за консультацією до спеціалістів.

Щоб паркетна підлога прослужила максимально довго, краще довірити його укладання справжнім професіоналам своєї справи. Вони не помиляться, використовуючи клей, тому результати їхньої праці будуть якісними!