Як обрати ідеальний ортопедичний матрац для людини похилого віку

Спальне місце для літньої людини: як її облаштувати. Якщо в молодості далеко не всі дбають про своє спальне місце, то в зрілому віці це питання набуває особливої актуальності. Коли матрац є неякісним або він невдало підібраний, у людини починає боліти спина, його мучить безсоння. Тому важливо купити хороший матрац у Києві або вашому місті, яке забезпечить повноцінне відчуття релаксу та підтримку хребта. В асортименті інтернет магазину “Матрасин” Ви легко зможете знайти подібний варіант, а менеджери допоможуть у цьому. Але для початку варто ознайомитися із загальними критеріями вибору такої речі.

Хороший матрац для людей похилого віку: основні критерії

Ключовий аспект, у зв’язку з яким придбання матраца для людини похилого віку вимагає особливої уваги, це анатомічні зміни, що відбуваються з часом відбуваються в організмі. Кісткова система та м’язи потребують комфортної, але ефективної підтримки.

Роблячи вибір, врахуйте такі аспекти:

  1. Утримайтеся від придбання матраців, в основі яких лежить блок пружин Боннель. Якщо для молодих людей вони цілком прийнятні, то для користувачів віком понад 50 років не підходять. Залежний пружинний блок змушує хребет змушене прогинатися, що небажано у зрілому віці, адже інакше ваші м’язи будуть у постійній напрузі.
  2. Зверніть увагу на матраци з незалежним блоком пружин (технологія ПокетСпірінг) або зовсім безпружинні варіанти. В обох випадках виражений ортопедичний ефект буде корисним для власника матраца. Вироби без пружин оптимальні для людей, які часто відчувають біль у поперековому відділі, а також страждають від порушень кровообігу.
  3. Щодо жорсткості, то перед покупкою матраца краще «озброїтися» індивідуальними порадами вашого лікаря-ортопеда. Загальна тенденція – матрац повинен поєднувати м’якість та еластичність. Користування надто твердим матрацом є неприйнятним у зрілому віці, адже від цього йде надмірне навантаження на спину.
  4. Оптимальним наповнювачем для матраца буде латекс, пінополуретан або ортопедична піна з ефектом пам’яті.
  5. Зверніть увагу також на висоту матраца. Вона має бути середньою. Занадто високі та надмірно тонкі матраци однаково незручні у зрілому віці.

Якщо враховувати ці прості, але дієві поради, ви значно підвищите ймовірність покупки якісного матраца.

Вибираємо матрац при проблемах з хребтом

Сучасні ортопеди радять вибирати матраци на сайті matrasin.kiev.ua при поширених захворюваннях хребта наступним чином:

  1. Людям із радикулітом потрібен матрац середньої жорсткості. Відмінний варіант – виріб з блоком пружин ПокетСпрінг та прошарком з латексу або кокосової койри. Якщо крім ортопедичного, потрібен ще й ефект, що зігріває, варто до матраца підібрати наматрацник з вовною у складі.
  2. Для тих, хто має викривлення хребта (сколіоз, лордоз, кіфоз), можуть також підійти матраци з блоком ПокетСпрінг або безпружинні моделі. Головне завдання такого матраца – ndash; підтримка кісткової системи та м’язів. Це можуть забезпечити шари, що чергуються таких наповнювачів, як кокосова койра, піна Меморі і латекс.
  3. При остеохондрозі важливо спати в позі, в якій не обмежуються нервові закінчення. Вибирайте матраци помірно-м’які та середні за жорсткістю. Найкраще вибрати двосторонню модель, що поєднує в собі обидва варіанти.

Коли йдеться про користувача у зрілому або похилому віці, особливо важлива попередня консультація з лікарем-ортопедом перед покупкою матраца. А менеджери інтернет магазину “Матрасин” допоможуть вам підібрати той варіант, який буде відповідати почутим вами професійним рекомендаціям.