Подробиці про фарбування волосся та декілька корисних порад

Фарбування волосся – досить складна процедура, яка потребує дотримання ряду правил. Перш ніж застосовувати нові методи фарбування, майстер повинен повністю освоїти класичні прийоми.

У салоні на послугу Фарбування волосся ціна може бути різною, залежно від довжини волосся та складності застосовуваної техніки фарбування.

Технологія фарбування

Фарбування волосся може бути первинним чи вторинним. Первинне фарбування застосовується в тих випадках, коли потрібно пофарбувати всю масу натурального волосся в єдиний колір або повністю змінити відтінок вже фарбованого волосся.

Первинне фарбування здійснюється так:

  1. Волосся необхідно поділити на 4 частини. Для цього потрібно зробити два проділи хрест на хрест.
  2. Далі волосся акуратно покривається барвником. Для цього маса наноситься пензликом у напрямку від потилиці вниз. Відступ від коріння має становити близько 2 см.
  3. Після цього потрібно покрити фарбуючим складом коріння і засікти час.

Вторинне фарбування проводиться для повторення вже наявного відтінку, коли необхідно освіжити колір. У цьому випадку техніка фарбування буде наступною:

  1. Волосся розділяється хрестом, після чого майстер наносить фарбу на коріння, яке відросло і відрізняється за кольором від основної маси волосся.
  2. Коли проходить половина від визначеного часу витримки фарби, потрібно забарвити волосся по довжині. Для цього майстер готує новий розчин, що фарбує.

Правила

Щоб фарбування волосся було якісним, необхідно дотримуватися ряду правил:

  1. Не рекомендується користуватися фарбами, що містять аміак, для фарбування сивого волосся.
  2. При виборі відтінку обов’язково потрібно скористатися таблицею кольорів виробника. Добре, якщо є можливість побачити кольори на спеціальному стенді, де представлені пасма штучного волосся, пофарбовані в кожен їх наявних відтінків.
  3. Щоб уникнути виникнення сильної алергічної реакції, обов’язково перевірити фарбу перед використанням, нанісши її на невелику ділянку тіла.
  4. Голову безпосередньо перед процедурою фарбування мити шампунем не слід. Найкращий варіант – помити волосся напередодні та не використовувати стайлінгові засоби.
  5. Не можна розводити фарбуючий розчин у ємностях із металу. При взаємодії з металом у складі фарби виявляються небезпечні речовини, здатні зіпсувати волосся.
  6. Для отримання природного кольору необхідно використовувати різні кольори при фарбуванні.
  7. Ближче до коріння волосся має бути темнішим, ніж на кінчиках. А в передній частині голови волосся трохи світліше, ніж ззаду.